Megnézem!
Bezár!
.hu .de

SZÉCHENYI 2020

Gyakornoki program pályakezdők támogatására

          1992 - 2017

25 éve az Önök szolgálatában!

Hogyan ne!!!

Tekintse meg Képgalériánkat >> 
amelyből egyértelmű választ kap a feltett kérdésre!

Elérhetőségeink

Szerviz, Telephely:
8230 Balatonfüred. Damjanich út 4.
Telefon: +3687481752 

Iroda, Üzlet: 
8230 Balatonfüred, Szömörce u 6. 

Nyitva: Hétfőtől – Péntekig 
10.00-tól - 15.00-ig
Telefon / Fax: +3687785679
Mobil: +36205173368
E-mail: volcseykft@gmail.com , volcseyhotechkft@gmail.com ,  info@volcseykft.hu 

Ügyvezető: Völcsey Zoltán
Mobil: +36209245139
E-mail:volcsey@me.com

Tovább >>

Forgalmazott márkáink
Forgalmazott márkáink
Forgalmazott márkáink
Forgalmazott márkáink
Völcsey Hötech Kft.
Netstilus Webdesign

Mi a hőszivattyú?

A hőszivattyú egy olyan berendezés a fűtéshez, hűtéshez és a meleg víz előállításához, mely a külső környezet energiáját használja fel oly módon, hogy külső energia segítségével hőt szállít az adott hőforrás felől a fűtendő helyiségek felé.

A klimatizálásról

Földrészünkön az emberek legnagyobb része "mesterséges" körülmények között él, azaz zárt épületekben tölti életének legnagyobb részét. Természetes az a törekvés, hogy ezekben a terekben olyanok legyenek a körülmények, hogy azok feleljenek meg az egészségügyi követelményeknek, akadályozzák meg a környezet káros hatásait, de ugyanakkor ...

A Karbantartás fontosságáról

A rendszeres tisztítás és karbantartás nemcsak a berendezés megbízható és gazdaságos üzemeltetése, hanem a baktériumok elleni védekezés szempontjából is nagyon lényeges!

Tovább >>

Völcsey Hőtech Kft.
Völcsey Hőtech Kft.
Klíma Szerviz
Klímák forgalmazása
Völcsey Hőtech Kft. Balatonfüred
Netstilus Webdesign

 


Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

Vásárlás, kivitelezés előtt megfontolandó!!!

  Szeretnék segíteni Önnek klimatizálás, klímaberendezés vásárlása előtt, hogy az elköltött pénzéért ne csak bosszúságot, hanem ár-érték arányos, minél magasabb komfortot nyújtó berendezést vásároljon, szereltessen.

 

Jogilag:

                   Klíma és hűtőberendezések jelentős része, fluortartalmú üvegházhatású gázokat tartalmaz. Az Európai Parlament és a Tanács 517/2014/EU rendelete, amelyet 2015. Január 1-jétől kell   közvetlenül alkalmazni valamennyi Uniós tagállamban. A fluortartalmú üvegházhatású gázokkal               kapcsolatos Európai Uniós és nemzetközi szabályozás nyomán életre hívott Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezetébe integrált, önálló főosztályi besorolássa rendelkező szervezeti egység.

                  Jogszabályok: 14/2015. (II.10, korm. rendelet, 41/2015. (VII.3.) NFM rendelet, 2007. évi-LX   törvény, 2004. évi CXL. törvény, 517/2014/EU rendelet, 1005/2009/EK rendelet, 303/2007/EK bizottsági rendelet, 304/2008/EK bizottsági rendelet, 305/2008/EK bizottsági rendelet, 306/2008/EK bizottsági rendelet, 307/2008/EK bizottsági rendelet, 308/2008/EK bizottsági rendelet, 1493/2007/EK bizottsági rendelet, 1494/2007/EK bizottsági rendelet, 1497/2007/EK bizottsági rendelet, 1506/2007/EK bizottsági rendelet, 2006/42/EK irányelv, 94/9/EK irányelv, 97/23/EK irányelv, 2014/35/EU irányelv,

Önre, mint végfelhasználóra a jog rész egyszerűsítve:

 

Készülék vásárlása weben, áruházban: (nem kivitelező cégnél, vállalkozásnál)

-                       Klímaberendezést úgy vásárolhat, hogy keres egy hivatalos engedéllyel rendelkező céget, vállalkozást, aki ad, vagyis jogosultsága van kiadni egy nyilatkozatot, hogy hajlandó felszerelni az Ön által megvásárolni kívánt, webes vagy barkácsáruházas berendezést. Jelen esetben arcképes, érvényes igazolvánnyal (kékkártyával) kell rendelkeznie, a megfelelő hűtőközeg mennyiségű gép, berendezés szereléséhez, beüzemeléséhez! Ezektől a forgalmazóktól, jogilag Ön, csak ezután vásárolhatja, kaphatja meg a készüléket, készülékeket.

(Nagyon sok neves gyártó előírja, a garanciális feltételekhez, hogy csak az általuk képzett vizsgázott szakember szerelheti fel a berendezéseiket!)                    

              

Ha nem így tesz akkor az eladó és vevő is       törvénysértést követ el!!!

 

Kivitelező cégeknél, vállalkozásoknál:

-            A végfelhasználói nyilatkozatot a kivitelezés után az erre szakosodott cég, vállalkozás, ill. szakember adja át Önnek. Nyilatkozatot a kivitelezés műszaki átadása után illetve a számlázás előtt Önnek is alá kell írnia! A kivitelezőnek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapjára fel kell töltenie!

 (Valószínűsíthető, hogy szakcégek, szakemberek eleve csak olyan berendezéseket forgalmaznak, amire  a gyártóval, vagy a gyártói képviselettel leszerződtek. Megfelelő technikai információval,  szerszámozottsággal, és a gyártó által előírt képzésekkel, technikai információkkal rendelkeznek.)

 Miért is van ez jogilag ennyire szabályozva?

 Berendezésekben, olyan fluortartalmú hűtőközeg található, melynek szivárgása, esetleges teljes     töltetének elszökése, környezetünkre komoly károsító, romboló hatása van!

 (pl. split klímaberendezéseknél 1 kg R410A hűtőközeg kiáramlása a környezetbe, megfelel 2,09t CO2 (széndioxid) kibocsátásnak!)

 - Nagyobb teljesítményű lakossági klímaberendezések hűtőközegtöltete, már elérheti az 5t CO2 kibocsátási mennyiséget, ami már beletartozik a törvényben előírt hűtőközeg szivárgásvizsgálatra! (amit csak erre szakosodott, engedéllyel rendelkező szakember végezhet el) A berendezést Önnek külön be kell jelenteni Nemzet Klíma Védelmi Hatósághoz! Ha ezt nem teszi meg, ill. a vizsgálatot és a jegyzőkönyveket nem készítteti el, környezetvédelmi bírság szabható ki Önre!

 

További információk, jogszabályok elérhetőek a www.nkvh.hu honlapon!

Itt ellenőrizheti a klímagáz adatbázis, majd a képesített személyek alatt, a szerelő jogosultságát!

 

Vásárlás:

-  Személy szerint semmilyen problémám nincsen a webes és barkácsáruházakkal, de beszerelést, beüzemelést igénylő berendezéseknél, pl. klímarendszereknél nem biztos, hogy ezek az áruházak jelentik Önnek a jó és problémamentes választást!

 

Különbségek:

 

Webáruház, barkácsáruház:

-      Önnek kell kitalálni, eldönteni, hogy igazán mit is szeretne, (gyártó, típus, teljesítmény minőségg stb.) talál egy szimpatikus weboldalt, áruházat megrendeli vagy  megvásárolja a készüléket.

-         Ha rosszul választott készüléket, akkor ez a saját hibája lesz, ezt nem nagyon róhatja fel senkinek.

-         Megvásárolta, általában jön az első probléma, vajon ki fogja felszerelni szakszerűen a berendezését?

(mivel az eladó nem volt jogkövető Önnel szemben, kezdődnek az első problémák)

 

Felszerelés, üzembe helyezés:

      -     Vannak feketén dolgozó szerelők, akik a munkahelyükről elhozott, (ellopott) anyagokkal, szerszámokkal, délután „fusiban” felszerelik. Léteznek, akik más szakmákból átpártolt szintén engedély, és ráadásul szaktudás nélkül szerelnek. (általában, őket lehet megtalálni lépcsőházak faliújságain, villanyoszlopokon letéphető cetliken, persze név és cím nélkül, „projekt” telefonszámmal, amit gyakorta meg is változtatnak)

-         Ilyen esetben, garanciális meghibásodáskor a gyártó képviselete, nem fogja bevállalni az ingyenes javítást, mivel azt nem szakember és velük nem szerződött cég, szerelő helyezte üzembe! (tudom, ezt általában máshogy tálalják)

     -      Tehát képzett szakembert nem nagyon fog erre a feladatra találni. Az ilyen formában vásárolt   berendezéseket szakcég, vagy a vállalkozó nem csak a készülék után elesett minimális haszon miatt, hanem a későbbiekben esetleg felmerülő készülék garanciális hibája miatt sem vállalja. (Nagyon sok készülékgyártó nem fizet kiszállást és munkadíjat sem, amelyik fizet az is elég minimális, szinte nevetséges összeget. Gyártók nagy része úgy gondolja, hogy ez a díj, a berendezések eladásából származó összeg fedezze.)

-          Nagyon sok vásárló úgy gondolja, hogy a klímaberendezéseknek is úgy működik a garanciája, javítása mint egyéb háztartási és szórakoztató elektronika berendezéseknek. Mivel ezek felszerelt, beüzemelt készülékek, ezért nem úgy működik, hogy beviszem a szervizbe, majd kicserélik, megjavítják stb. Ha elromlik a berendezés, a javításnak ahhoz a céghez, kivitelezőhöz kell tartoznia aki felszerelte, neki van rá jogosultsága. (persze ha Ön jogszerűen szereltette fel) Amennyiben Ön arra hivatalos, jogosítvánnyal rendelkező céggel, vállalkozással szereltette a berendezést, akkor semmi probléma, megoldódik a javítása. Ha nem szakcéggel, szakemberrel, akkor általában megint jönnek a problémák:

 Felhívja a szerelőjét, általános válaszok: (ha felveszi a telefont)

-       Ja, én már nem ezzel foglalkozok, váltottam!

-       Jó megyek, megnézem! (persze sohasem fog odaérni)

-       Én csak felszerelek, nem javítok!

-        Hívja fel a garancia papíron lévő központi számot! (kuncsaft, vagyis Ön lerázva)

 

  Ön telefonál a gyártói képviseletre:

(Ön biztosan tudja, hogy a gyártó hibája, nem a szerelőjé? Ezt ki fogja eldönteni? Gyártó nem fogja bevállalni a rosszul szerelt, beüzemelt gépre a javítási költséget! Jöhet a jogi procedúra, aminek költsége szintén Önt terheli! Szakcéggel szerelt, beüzemeltetett berendezésnél, ez a probléma nem az Ön gondja, mivel a kivitelező kompletten vállalja, vállalta a garanciális feltételeket!)

Garancia szerviz kérdései:

-       Kivel szerelte fel a berendezést? Miért nem őt hívja?

-       Van e érvényes kékkártyája a szerelőnek, annak száma, besorolása?

-       Jogosult-e ennek a berendezésnek a szerelésére? (hűtőközeg mennyiség besorolás)

-       Karbantartás meglétének igazolása.

(Egyes gyártóknál előírás az időközi képzés, vizsga a készülékekről. Ennek hiánya szintén garancia kiváltó ok lehet.)

-       Ha a szerelői hiba okozta a készülék meghibásodását, akkor önnek ki kell fizetnie a kiszállást, az alkatrészt és a javítási költséget. (Minden gyártó és szervíz a saját berendezését, gyártmányát védi, de valószínűsíthető, hogy a készülék sem a technológia előírások szerínt lett felszerelve, beüzemelve!)

Az árak alakulása:

Webáruházak:

      -     Költségeik általában elenyészőek a szakcéghez képest, nem kell személyzet, iroda műhely, telephely, szervizautók. Nem beszélve a szakemberek drága képzéseire, iskoláikra, tanfolyamaikra, ismétlődő szakvizsgáikra. (vásárlás után a felelőség áthárítva)

 

Barkácsáruházak:

-         Nem gondolja komolyan, hogy a minden termékhez értő dolgozó, eladó fogja megmondani a tutit, hogy melyik a jó berendezés és Önnek melyikre van szüksége!

Meghibásodás vagy esetleges garanciális probléma esetén, rögtön a garanciapapírban feltüntetett szervizhez írányitják. Ezek a telefonszámok, nem nagyon működnek, de az esetek nagy részében, a cégek már jogutód nélkül megszűntek. (vásárlás után a felelőség szintén áthárítva)        

Szakcég, szakember:

 

      -      Ön szeretné klimatizáltatni az épületét, irodáját stb., kimegy felmérni a cégtől egy szakember,   elmondja Önnek a lehetőségeket, az ajánlott berendezések műszaki paramétereit, persze a kivitelezőnek ez sincs ingyen. (kiszállás, idő, műszaki tudás, stb.) 

-          Ha szakcég szállítja, szereli a berendezést, akkor az esetleges garanciális és garancián túli meghibásodásnál nem lesz konfliktus, hogy most akkor mivel van a probléma a készülékkel, vagy a szereléssel

(itt is érdemes utána nézni, hogy a választandó cég, vállalkozó tevékenysége mióta létezik)

      -       Internetes, barkácsáruházas vásárláskor, Ön kifizeti a berendezést és onnantól befejeződött a   kapcsolatuk. Szakcégnél vásárolt berendezésnél, azért ez sokkal tovább folytatódik, van garanciája, lesz   aki készülékét karbantartsa, esetleg megjavítsa.

-          Általános probléma, a készülék teljesítménye nem megfelelő, kicsi, de gyakori túlzottan nagy teljesítményű berendezés is. (plusz költség, rossz komfort érzet stb.) Vannak épületek, ahol beszereltek olyan berendezéseket, amit nem bír el az elektromos hálózat, vagy nincs a kültéri egység elhelyezésére engedély. (pedig egyre több Önkormányzatnál ez engedély köteles)

-          Berendezés zajszintje, nem megfelelő. Szomszédok nem szívesen hallgatják, lehet, hogy csak irigységből, de megteszik a feljelentésüket.

-          Itt elkezdődnek a rosszul választott, felszerelt klímaberendezés első problémái, vett valamit, amit nem használhat. Rengetegen berendezés tulajdonos tudna erről mesélni.

(web és barkácsáruházban vásárolt készüléknél, ez teljes mértékben az Ön hibája, szakcégnél a tervezőé, kivitelezőé)

 

 

Ui:

 

-  Sok berendezés forgalmazás külföldi országokból származik, mert lehet, hogy egy-egy berendezés típus, beragadt áru ott akciós, olcsóbb. Ezekre a készülékekre nincs magyarországi garancia, általában másolt, nem valós garanciajegyeket adnak hozzá. Ezek a gyári számok nem szerepelnek a gyártó magyarországi képviseleténél, ezért nem rendelkeznek itthoni garanciával.

 

-  Remélem sikerült segítenem a választásban.

Döntse el melyik a fontosabb, a relatíve olcsó ár, vagy a stabil, biztos háttér!

 

 

 

 

                                                                          Völcsey Zoltán

                                                                              Ügyvezető

 

 

Elsősorban klíma, és hűtéstechnikai rendszerek tervezésével,forgalmazásával, kivitelezésével, szervizelésével foglalkozunk.

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

klíma, klímatechnika, hűtéstechnikai rendszerek tervezése, klímák forgalmazása, hűtéstechnikai rendszerek kivitelezése, klímák javítása, klímák szervizelése, klímajavítás, límatisztítás, Klímatechnika, Hűtéstechnika, Légkondicionálás, Szellőzéstechnika, Autóklíma, Folyadékhűtők, Toshiba, Panasonic, Daikin, MTA, klíma balalatonfüred, füred, klíma völcsey, Autóklima szerviz, hőszivattyú,

 

Impresszum | | | Tartalom: * Völcsey Hötech Kft. * 1992 - 2018 | Klikk: 182 / 96
Völcsey Zoltán | Balatonfüred | Völcsey Kft.
2012. január 20


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

A Balatonfüredi Völcsey Kft. klíma, és hűtéstechnikai rendszerek tervezésével, forgalmazásával, kivitelezésével, szervizelésével foglalkozik.

Tulajdonos: Völcsey Zoltán

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: Vásárlás, kivitelezés előtt megfontolandó!!! - | Völcsey Kft. Balatonfüred | A Balatonfüredi Völcsey Kft. klíma, és hűtéstechnikai rendszerek tervezésével, forgalmazásával, kivitelezésével, szervizelésével foglalkozik.

Szlogen:

Linkfelhő: klíma, klímatechnika, hűtéstechnikai rendszerek tervezése, klímák forgalmazása, hűtéstechnikai rendszerek kivitelezése, klímák javítása, klímák szervizelése, klímajavítás, límatisztítás ,Klímatechnika, Hűtéstechnika, Légkondicionálás, Szellőzéstechnika, Autóklíma, Folyadékhűtők, Toshiba, Panasonic, Daikin, MTA, klíma balalatonfüred, füred, klíma völcsey, Autóklima szervíz

Készült:2012. január 20

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár